Home
Header Image Login
Inter - Arbo
Lenniksebaan 1358
B-1602 Vlezenbeek
Tel: +32 2 569 28 90
Fax: +32 2 567 08 14
info@inter-arbo.be
BE 0885.741.840
Contact Email

Join Us on Facebook!

Geschiedenis

Onze geschiedenis gaat terug tot 1915 toen onze overgrootvader, Gust Demesmaeker, de ouderlijke boerderij omvormde tot boomkwekerij. Hijzelf leerde de stiel als tuinman aan het koninklijk hof. De hoofdteelten waren toen fruitbomen en populieren.

Er kwamen 3 zonen welke alledrie in zijn voetsporen volgden. Mijn eigen grootvader, Pierre Demesmaeker, verhuisde na zijn tweede huwelijk van Liedekerke naar Vlezenbeek. De teelten werden uitgebreid met rozen en kerstbomen. Van de negen kinderen gingen er drie zonen verder met de boomkwekerij. Ieder in zijn eigen bedrijf.

Mijn eigen vader, Gust, bouwde de fruit-en populierenteelt af ten voordele van meer sierteeltspecialiteiten en kerstbomen. De eerste containerplanten(planten gekweekt in pot) deden hun intrede na een buitenlandse reis naar Denemarken.

Na het tragisch overlijden van mijn broer(John) namen ik(Pierre) en mijn vrouw Alice de kwekerij over. Dit was in 1982. Weerom werd er bijgestuurd en de teelt van rozen ging eruit. De kerstboomkweek en tuinaanleg daarentegen namen sterk toe. Momenteel spitst de sierteelt in volle grond zich toe op haagplanten zoals taxus, thuja, beuk en laurierkers. En ook onze kerstbomen zijn van eigen kweek. Het sortiment heesters, vaste planten en sierbomen in container bedraagt meer dan 3000 soorten. 
Het ontwerpen van tuinen heeft als hoofddoel, de consument helpen de gepaste plantenkeuze in zijn tuin te brengen gemodelleerd in een mooie vormgeving. Indien gewenst kunnen wij ook voor de aanplanting zorgen.

Pierre Demesmaeker